Selecteer een pagina

4 redenen om activatietools in te zetten om mensen te betrekken bij het nieuwe pensioenstelsel

Pensioen was altijd al ingewikkeld en veel mensen schuiven actie ondernemen op de lange baan. Nu er een nieuw stelsel komt is dat niet anders. Wij weten uit ervaring dat een laagdrempelige online activatietool  een zeer geschikte manier is om mensen aan te sporen tot actie. Ook de afgelopen maanden is dat weer gebleken. De door ons ontwikkelde Coronageldhulp.nl heeft sinds begin april duizenden zelfstandigen en ondernemers op weg geholpen in het woud van coronaregelingen.  

Hoe kunnen wij helpen om jouw doelgroep succesvol te activeren in het nieuwe pensioenstelsel?

1. Wij maken informatie persoonlijk en relevant 

Wij zorgen ervoor dat de content persoonlijk relevant is voor de doelgroep.  Wij stellen een paar simpele vragen en vallen mensen niet lastig met regelingen die voor hun niet relevant zijn. Doordat wij het complete overzicht van maatregelen behapbaar presenteren worden mensen verrast met dingen waarvan ze niet wisten dat ze voor hen belangrijk waren. Bij de coronaregelingen geldt dat ondernemers willen weten op welke regelingen ze recht hebben, zowel op landelijk als op lokaal niveau. De combinatie en personalisatie van deze twee maakt Coronageldhulp.nl effectief. 

Het nieuwe pensioenstelsel heeft ook te maken onderdelen die voor de ene doelgroep wel en de andere niet relevant zijn. Voor oudere werknemers is bijvoorbeeld belangrijk te weten hoe het met indexatie zit, voor jongeren welke keuzes ze moeten en kunnen maken als het gaat over  het beleggingsrisico. De afschaffing van de doorsneesystematiek heeft vooral gevolgen voor de leeftijdsgroep in het midden. 

2. Wij maken ingewikkelde wet en regelgeving begrijpelijk

Informatie moet begrijpelijk zijn en aansluiten bij het taalgebruik en de belevingswereld van de doelgroep. Tegelijkertijd moet die ook honderd procent juist en volledig zijn. Wij zoeken de wet en regelgeving altijd tot op de bodem uit hoe zaken in elkaar zitten. We gaan letterlijk tot het niveau van de memorie van toelichting. 

Pensioen is een zeer complex onderwerp. Dankzij jaren ervaring met het onderwerp en een breed netwerk zorgen we dat onze activatietools ook echt toegankelijk en volledig zijn. 

3. Wij sporen mensen aan tot actie 

Tools zijn pas echt effectief als ze verder gaan dan alleen het geven van informatie. Het gaat er juist om dat mensen zich verder verdiepen in hun eigen financiële situatie en actie nemen. Wij weten hoe je de tool zo inricht dat mensen ook daadwerkelijk in actie komen. Als het gaat om pensioen is het belangrijk dat mensen tijdig uitzoeken of ze genoeg opbouwen en dat ze weten welke keuzes ze kunnen en moeten maken. Vervolgens moeten ze die keuzes ook omzetten in actie. 

4. Wij hebben een groot netwerk en veel ervaring met activatietools

Wij ontwikkelen onze producten nooit in isolement. We hebben een breed en diep netwerk in de overheid en de financiële sector dat we kunnen aanspreken om tot het best mogelijke resultaat te komen. 

Met onze technologiepartner Webhare hebben we Coronageldhulp.nl in anderhalve week van idee naar lancering gebracht. Nu de contouren van het nieuwe pensioenstelsel duidelijk worden zouden we onze kennis en ervaring graag inzetten om Nederlanders te helpen hun weg hierin te vinden. 

Interesse? We gaan graag een keer in gesprek. 

4 redenen om activatietools in te zetten om mensen te betrekken bij het nieuwe pensioenstelsel

Pensioen was altijd al ingewikkeld en veel mensen schuiven actie ondernemen op de lange baan. Nu er een nieuw stelsel...

18inalmere.nl

Opdracht van de Gemeente Almere. De website 18inalmere.nl geeft een handig en persoonlijk overzicht van informatie en acties die belangrijk zijn als je 18 jaar wordt.

Coronageldhulp.nl

Een belangeloos initiatief met een persoonlijke overzicht van steunmaatregelen voor ondernemers. (maart 2020)

Online tooling

Wil je je doelgroep in actie krijgen? Tools zijn daarvoor een perfect middel.

Onderzoek

Met een goed opgezet onderzoek genereer je aandacht, zowel in traditionele media als online.

Video en animatie

Beeld kan een hele krachtige aanvulling zijn voor een online campagne.

Artikelen

Een klassieke maar nog steeds effectieve manier om impact te genereren is (online) tekst.

Een tool als eerste stap voor pensioenactie

Grote ingewikkelde onderwerpen zoals je pensioen of duurzaam wonen zijn voor veel mensen niet te overzien. Ze weten niet waar ze...

4 tips om toeslagen toegankelijk te maken

Financieel gedrag gaat over ingewikkelde keuzes die op elkaar ingrijpen. Hierdoor zien burgers vaak door de bomen het bos niet...

Personaliseren: van geldzaken naar gasloos wonen

Mensen die actie willen ondernemen om gasloos te wonen, krijgen te maken met een woud van online informatiebronnen. Door de...
Vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag aan een antwoord of een kortere kop als deze te lang is.